top of page

Afstudeer project Hidden Cure

Het afstudeerproject voor mijn opleiding Art en Design op het Grafisch Lyceum Rotterdam. 

afstudeerproject

Schermafbeelding 2022-09-20 005309.png

Met het gekregen thema 'Afval is goud waard' heb ik een concept bedacht over het verwerken van chemisch afval tot een super medicijn. Mijn ontwerpvraag hierin is ‘Kan ik giftige stoffen een nieuwe functie geven en de circulaire economie compleet maken?’

logo

De naam Hidden Cure kwam voort uit het idee dat giftige stoffen, bijvoorbeeld in schoonmaakmiddelen heeft iedereen in huis, terwijl wij niet weten dat dat ook een geneesmiddel kan zijn. De oranje pil is de zogeheten super paracetamol. De kleur oranje heeft associatie: levenskracht. De i is door de negatieve ruimte ontstaan, dit is ook weer afgeleid uit het idee van verborgenheid.

Schermafbeelding 2022-09-20 005233.png

Posterserie

De poster is heel simpel. De oranje cel in het midden staat symbool voor het geneesmiddel die de andere cellen bestrijdt. Door te werken met een kwantiteitscontrast valt de oranje cel nog meer op. De objecten zijn gemaakt in Cinema 4D. Het idee was dat het onder het glas van een microscope te zien is, daardoor heb ik een soort fisheye effect eraan gegeven en een glas laagje. Hiernaast een aantal verschillende ontwerpen voor mijn poster.

bottom of page