top of page

Het leukste festival

De eerste editie van Het Leukste Festival voor onze professionals en opdrachtgevers is een feit. Daan streeft naar uitmuntend werkgeverschap en daarom is het onze ambitie om een plezierige dag te bezorgen aan iedereen die bij ons gedetacheerd is. Als grafisch ontwerper kreeg ik de opdracht om de branding te realiseren voor Het Leukste Festival - een dag die in het teken staat van familie, kinderen, netwerken, en bovenal, het genieten van het leukste festival.

Het logo

Het ontwerpen van het logo was een van de grootste uitdagingen binnen dit project. Het heeft aanzienlijke veranderingen ondergaan. In de eerste ontwerpfases lag mijn focus vooral op het concept van zomer, festivals en activiteiten. Hoewel dit een goede solide startpunt was, wilden de marketing- en eventmanagers dat het logo niet gebonden was aan een specifiek seizoen en meer in lijn was met de Daan huisstijl.

Het tweede concept is volwassener qua stijl. Ik heb de "stickers" huisstijl van Daan in een 3D vorm verwerkt en het concept meer in lijn gebracht met de Daan huisstijl. De feedback die ik ontving, luidde echter dat het nog steeds te veel afweek van de Daan huisstijl.

Het vinden van een middenweg was de grootste uitdaging. Ik kreeg de opdracht om creatief te zijn en volledig los te gaan, maar de feedback gaf aan dat dit eigenlijk niet aan de verwachtingen voldeed. Met het concept van een festival voor families en leuke activiteiten in gedachten, en de Daan huisstijl als leidraad, heb ik talloze logo-ontwerpen gecreëerd.

 

Voor de presentatie aan het marketingteam gaf ik hen de opdracht om hun top 3 van favoriete logo's te selecteren. Op die manier kon ik ieders mening verzamelen en kwamen we gezamenlijk tot een ontwerp.

Logo.png

Huisstijl

De kleuren representeren de diverse sectoren waar Daan mee samenwerkt: blauw voor overheid, roze voor zorg en geel voor onderwijs. Groen en oranje zijn overgenomen uit de Daan huisstijl. De lettertypes Bebas Neue en Oswald zijn van de Daan huisstijl. Summervibes wordt heel af en toe toegepast in uitingen.

Het festival logo

Het logo bestaat uit een cirkel met een kleinere binnenste cirkel. In de binnenste cirkel staat de tekst "het leukste festival" en "Daan". De tekst "het leukste festival" valt meer op vanwege het contrast en staat daardoor meer op de voorgrond. "Daan" is in de Daan-oranje kleur, net als de cirkels, waardoor het binnen de Daan huisstijl past.

KLeuren.png
Elementen huisstijl.png

Elementen huisstijl

De huisstijlelementen zijn geïnspireerd door verschillende vectorillustraties. Ik ben persoonlijk een groot voorstander van het creëren van eigen assets. Deze elementen geven een indruk van de festivalsfeer.

De diepe blauwe kleur neemt een centrale plaats in, terwijl de andere kleuren de verschillende illustraties ondersteunen. De luchtballon dient als een verwijzing naar Daan. De elementen worden op diverse manieren toegepast in de media uitingen, met verschillende variaties. In de header van de website wordt het festival tot in detail weergegeven, waarbij elk ontwerp blauw en wolkjes of wit op een specifieke manier terugkeert.

Offline uitingen

De offline producten omvatten de uitnodiging, popcornbak, bierviltjes en tas. De uitnodiging vormt het eerste ontwerp en bepaalt de richting voor de andere producten. De overige producten bevatten minder tot geen illustraties, wat resulteert in een kalmer visueel effect, maar behoudt nog steeds de herkenbare blauwe kleur. En natuurlijk hebben we het festivallogo. Naast de uitnodiging, werden al deze items daadwerkelijk gebruikt op het festival.

Tekengebied 1 kopie 3.png
Social media.png

Online uitingen

De promotie van het festival was voornamelijk gericht op de Daan sociale media kanalen. Daarnaast hebben we een webpagina gecreëerd met alle benodigde informatie. Op deze pagina zijn de illustraties op een speelse wijze geïntegreerd om een goed beeld van het festival te geven. Ik ben tevens verantwoordelijk voor het beheer van alle content op de sociale mediakanalen, inclusief het bepalen van de timing en de formaten voor alle posts.

Foto's van het festival

bottom of page