top of page

Met Daan op de beurs

Daan heeft lange tijd deelgenomen aan diverse beurzen, variërend van de zorgsector tot het sociaal domein en het onderwijs. Onze beursstand is al die jaren ongewijzigd gebleven, en het is hoog tijd voor een frisse vernieuwing. De eventmanager heeft mij daarom de opdracht gegeven om een nieuw concept te ontwikkelen voor onze stand, dat vervolgens in samenwerking met een evenementenpartner gerealiseerd kan worden.

De huidige status

Het belangrijkste doel is om onze professionaliteit te tonen en naar buiten te treden dat Daan een A-merk is. De foto's hieronder tonen onze huidige beursstand, dit oogt nogal geïmproviseerd en is ook zelf opgebouwd. We streven ernaar om dit te veranderen en

een samenwerking aan te gaan met een partij die onze stands kan realiseren en opbouwen. Daarom was het voor mij een goed idee om helemaal opnieuw te beginnen

Na een brainstormsessie met mijn collega hebben we een duidelijke visie ontwikkeld voor de vernieuwde uitstraling: we willen de oranje kleur zoveel mogelijk benadrukken, organische vormen toepassen, groene planten toevoegen om het geheel wat huiselijker te maken en ruimte creëren voor merchandise. Daan neemt deel aan diverse beurzen en om onze milieuvriendelijk mogelijk te blijven, streven we ernaar om een modulaire beursstand te creëren. Op deze manier kan de stand op elke beurs worden toegepast en kan de inrichting altijd fris en vernieuwend zijn.

WhatsApp Image 2023-08-04 at 21.29.33 (3).jpeg

Eerste ontwerp

Beursstand concept vooraanzicht_licht_001.png

Alle maquettes zijn gecreëerd in het programma Blender. Ik vond het essentieel  om eerst een goede basis te creëren. Dit omvatte het ontwerpen van een centrale kast/barcombinatie in het midden van de beursstand. Dit concept is vaak te zien op verschillende beurzen, en het biedt onze medewerkers een plaats om achter te staan en al het benodigde op te bergen. De bar dient ook als een showcase voor al onze merchandise.

De toevoeging van houten panelen vormt een mooi contrast met het oranje en draagt bij aan de uitstraling. Deze panelen zijn een consistent kenmerk op elk Daan-kantoor en dragen bij aan een huiselijke sfeer.

Beursstand concept vooraanzicht_licht_002.png

Tweede ontwerp

Om bezoekers meer aan te trekken, heb ik het tweede voorstel ontwikkeld. Hierin is meer ruimte voor beweging, zodat adviseurs en bezoekers gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren en interacten. De bar heeft nu een organische vorm en is voorzien van enkele planten. Het idee is dat de bar in drie afzonderlijke delen kan worden opgesplitst, zodat deze telkens opnieuw kan worden ingericht. Bovendien zijn er houten bankjes geïntegreerd, die we het "solliciteerbankje" noemen. Deze bankjes zijn een herkenbaar kenmerk van onze Daan-kantoren, en ze bieden bezoekers de mogelijkheid om in gesprek te gaan met onze adviseurs.

Beursstand concept zijaanzicht licht_002.png
bottom of page