top of page

Strawberry milk

Ik wilde mezelf uitdagen door een verpakkingsontwerp te creëren. Het proces begon met het illustreren van een aardbei.

Web 1920 – 9.jpg

Het uiteindelijke product

Ik heb het proces omgedraaid door eerst iets te illustreren, wat in dit geval een aardbei was. Al snel kreeg ik het idee om een verpakking te ontwerpen voor aardbeienmelk.

Presentatie_fristi_001-02.jpg

Ik heb geëxperimenteerd met de compositie, met als doel om melk op een eenvoudige manier weer te geven. Het bleek echter niet helemaal te werken, en de kleuren kwamen ook niet goed tot hun recht. Het resultaat was een nogal saai en statisch ontwerp.

Presentatie_fristi_001-03.jpg

Daarna ben ik gaan experimenteren met de vorm van de aardbeien en keerde terug naar de compositie. Ik begon te spelen met contrast door een donkere kleur als achtergrond te gebruiken. Op dat moment begon het ontwerp voor mij meer op een frisdrankverpakking te lijken.

Presentatie_fristi_001-04.jpg

Terug aan de tekentafel heb ik wat dieper onderzoek gedaan naar melkverpakkingen. Bijna elke melkverpakking bevat een afbeelding van een koe. Dat bracht me op het idee om een koe te illustreren die aardbeien eet in plaats van gras, en zo aardbeienmelk produceert. Dit concept heeft een speelse uitstraling, wat goed past bij de doelgroep van aardbeienmelkdrinkers, voornamelijk kinderen. De vorm van het pak volgt de lengte, en door het gebruik van felle en donkere kleuren komt de illustratie goed tot zijn recht.

bottom of page