top of page

Fizzy pop soda

Dit is een concept voor de branding van een biologische frisdrank. Hierbij heb ik mezelf uitgedaagd om een verpakkingsontwerp te maken voor drie verschillende smaken.

Artboard 1 copy 8.png
Custom font

Als grafisch ontwerper streef ik er altijd naar om mezelf uit te dagen en nieuwe ontwerpen te creëren. Gebaseerd op de huidige designtrends van 2023 heb ik een branding ontwikkeld voor een frisdrank. Het logo is opgebouwd uit een bestaand lettertype, met enkele aanpassingen om het logo een meer vloeiende uitstraling te geven.

Artboard 1 copy 6.png
Kleuren kleuren en nog eens kleuren

Het kleurenpalet is zorgvuldig samengesteld, waarbij ik de nadruk heb gelegd op levendige kleuren die passen bij de verschillende fruitsmaken. De kleurenschema's creëren een verbinding tussen de trendy stijl van het merk en de oorsprong van het fruit. Elk product heeft zijn eigen kleurenpalet, bestaande uit drie kleuren: twee hoofdkleuren voor een sterk contrast, en een derde kleur als accent om de hoofdkleuren te versterken.

Can_Mockup_1.jpg
Can_Mockup_2.jpg
Het begin van het design

Voor het allereerste ontwerp koos ik voor de smaak blackberry (bramen). Dit ontwerp diende als startpunt om de huisstijl vast te stellen. Mijn doel was om een opvallende en herkenbare huisstijl te creëren die gemakkelijk toepasbaar zou zijn op andere producten. Aangezien het product biologisch is, besloot ik om organische vormen als basis te nemen om zo subtiel de nadruk te leggen op de biologische aard ervan.

 

Bij de eerste schetsen van het ontwerp koos ik voor een speelse en losse benadering. Hierdoor kon ik mijn creativiteit en verbeelding de vrije loop laten, terwijl ik me concentreerde op de compositie. Nadat ik tevreden was met de compositie, ging ik verder met het verfijnen van de vormen en details. De kleuren die ik aanvankelijk had gekozen, pasten perfect bij de organische vormen, wat het geheel tot leven bracht.

Realistic Soda Can Mockup.jpg
Drie ontwerpen, één huisstijl

Dit ontwerp diende ook als template voor de volgende twee smaken, namelijk perzik en citroen. De aanpak voor het blackberry-ontwerp vormde een stevige basis voor een consistente en aantrekkelijke huisstijl. Door de elementen en de opmaak precies hetzelfde te houden, wordt meteen duidelijk dat het één samenhangend geheel vormt. Tegelijkertijd is elke smaak op zijn eigen manier eenvoudig te herkennen.

Het uiteindelijke resultaat is een productlijn van drie verschillende frisdranken. Elk is uniek qua smaak en heeft een vormgeving die op zichzelf kan stralen.

bottom of page