top of page

ontzettend druk

Ontzettend druk is mijn afstudeerproject voor mijn studie New Design and Attitudes. Over de jaren heen is de mentale gezondheid van studenten steeds verslechterd. Veel studenten lijden onder problemen zoals: moeite met nee zeggen, prestatiedruk, burn-outs en stress. Ontzettend druk is een campagne geworden voor studenten om over deze onderwerpen meer informatie te krijgen, maar ook om de onderwerpen te kunnen bespreken op school.

blokken

Door te werken met beeldtaal en veel onderzoek ernaar te doen, is dit het eindresultaat geworden. Elk blok heeft een van de onderwerpen: moeite met nee zeggen, prestatiedruk, burn-outs en stress. De studenten kunnen de blokken opnieuw stapelen waardoor er een interactie ontstaat.

Animaties

Naast de informatie die op de blokken staan zijn er ook diverse QR-codes. Zodra de gebruiker deze scant met de app van Eyejack, komt er een animatie te zien.

Imagetargets_0000s_0003_Artboard 1 copy 2-100.jpg
Imagetargets_0000s_0000_Artboard 1-100.jpg
Imagetargets_0000s_0002_Artboard 1 copy 3-100.jpg
Imagetargets_0000s_0001_Artboard 1 copy 4-100.jpg

character design

De characters die voorkomen in de animaties zijn gebaseerd op diverse studenten. Dit is gedaan zodat de verhalen en klachten meer relateer baar zijn naar de doelgroep toe.

Designsprints

Een ontwerp ontstaat niet uit zichzelf en het eerste hoeft ook niet het beste te zijn. Hiernaast zijn een aantal ontwerpfase waar het project doorheen is gegaan. Een designsprint wordt het ook wel genoemd.

bottom of page